İçeriğe geç

Ucuz Kelimesinin Eş Anlamı Nedir

Ucuzun eş anlamı nedir?

Ucuz kelimesiyle eş anlamlı olan diğer kelimeler şunlardır: kalitesiz, hasarlı, düşük kaliteli ve değersiz.

Uygun eş anlamı nedir?

APPROPRIATE’IN EŞ ANLAMLISI NEDİR? Uygun kelimesinin birçok eş anlamlısı vardır. Bunlar; uygun, makul, iyi, hoş, uygun, onurlu, zarif, tatmin edici, iyi biçimlendirilmiş, yararlı, uygun, yararlı, uzun kelimeleridir.

Ucuz pahalı eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Pahalı kelimesinin zıt anlamını bulmak istiyorsak, tıpkı herhangi bir kelimenin zıt anlamını ararken olduğu gibi, anlamından başlarız. Anlamsal zıtlığa bakarsak, “ucuz” kelimesinin bu kelimeye karşılık geldiğini görürüz. Başka bir deyişle, pahalı kelimesinin zıt anlamı “ucuz” kelimesidir.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Ucuzun zıt anlamı nedir?

Maliyet söz konusu olduğunda, ucuzun zıttı pahalıdır. Ve düşük kaliteden bahsettiğimizde, ucuzun zıttı yüksek kalitedir.11 Eylül 2021Maliyet söz konusu olduğunda, ucuzun zıttı pahalıdır. Ve düşük kaliteden bahsettiğimizde, ucuzun zıttı yüksek kalitedir.

Yüreğim kelimesinin eş anlamı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Eş anlamlı kelimeler hangileri?

En sık kullanılan eş anlamlılarKalp – Kalp.Görev – Görev.Yaşlı – Yaşlıca.Cevap – Yanıt.Tören – Tören.Kötü – Kötü.Baş – BaşLugat – Sözlük.Daha fazla makale…

Ara sıranın eş anlamlısı nedir?

ara sıra, ara sıra, ara sıra, bazen.

Pahalı zıttı nedir?

Pahalı kelimesinin zıt anlamlısı ucuz veya ucuzdur.21 Kas 2020Pahalı kelimesinin zıt anlamlısı ucuz veya ucuzdur.

4.sınıf zıt anlamlı kelimeler nelerdir?

Zıt anlamlı kelimeler Birbirine zıt anlamlara sahip olan ve birbirleriyle çelişen kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Türkçede her kelimenin eş anlamlısı veya zıt anlamlısı yoktur.

Pahalı eş anlamlısı var mı?

Pahalı ve pahalı kelimeleri eş anlamlıdır. Çünkü hem pahalı hem de pahalı aynı şeyi ifade eder. İkisi arasında aynı semantik özellik vardır. Pahalı kelimesinin yalnızca bir eş anlamlısı vardır ve o da pahalıdır.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş ses nedir?

Eşsesli, sesteş veya eşsesli; telaffuzları aynı fakat anlamları farklı olan kelimeler.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Alçakgönüllü-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Eş anlamlı kelimelere örnekler nelerdir?

Gün boyunca en sık kullanılan eş anlamlılar şunlardır:Heart – Heart.Duty – Duty.Old – Elderly.Answer – Reply.Ceremony – Ceremony.Bad – Bad.Head – HeadLugat – Dictionary.Diğer makaleler…

Cheap eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlılar: ucuz, ekonomik, uygun fiyatlı, makul, daha fazlası…

Ara sıranın eş anlamlısı nedir?

ara sıra, ara sıra, ara sıra, bazen.

Kırmızının eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlısı olan Kızıl kelimesi, Eski Türkçedeki “öfkelenmek” fiilinden türemiştir (aşırı sıcaktan kızarmak). Aynı şekilde “Alaş” kelimesi de Türkçeden gelir ve kısaca Ala veya Al olarak kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir