İçeriğe geç

Memurlar Sivil Toplum Kuruluşlarına Üye Olabilir Mi

Devlet memuru sivil toplum kuruluşuna üye olabilir mi?

Bu bağlamda Dernekler Kanunu’nda bir yasaklama bulunmamakla birlikte, kamu görevlilerinin çalıştıkları kuruluşların özel kanunlarında yasaklama bulunmaması halinde dernek kurucusu olabilirler veya kurulu derneklere üye olabilirler ve bu derneklerin yönetim kurullarında görev alabilirler.

Vakıf üyeliği memuriyete engel mi?

657 sayılı Kanun, kamu görevlilerinin dernek üyeliğini kısıtlayan bir hüküm içermemektedir. Ancak, diğer ilgili kanunlarda, dernek organlarında görev yapan kamu görevlilerine bu görevler için ücret ödenemeyeceğine ilişkin hükümler bulunmaktadır.

Devlet memurları kongre üyesi olabilir mi?

Sendika kurulması: Görevliler, Anayasa ve özel kanun (DMK, md. 1) hükümlerine göre sendikalar ve üst kuruluşlar kurabilirler.

Memurlar Atatürkçü Düşünce Derneğine üye olabilir mi?

Anayasanın 33. maddesinde: “Herkes, dernek kurma ve önceden izin almaksızın derneklere girme veya üyelikten ayrılma hürriyetine sahiptir.” denilmektedir. Memurlar, diğer tüm vatandaşlar gibi, hem dernek kurabilir hem de kurulmuş derneklere üye olabilirler.

Polisler spor kulüplerine üye olabilir mi?

Madde 9 – İl Emniyet Müdürlüğü Spor Amirleri, Millî Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığına kayıt yaptırarak bölgelerindeki her türlü spor faaliyetine katılabilir.

Devlet memuru siyasi partiye üye olabilir mi?

Görevliler bir siyasi partiye üye olamaz, bir siyasi partinin, kişinin veya zümrenin yararına veya zararına yönelik davranışlarda bulunamaz; görevlerinin yerine getirilmesi sırasında dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep ayrımı yapamaz; hiçbir şekilde siyasi veya ideolojik nedenlerle işe alınamaz…

Memur Kızılay’a üye olabilir mi?

Öte yandan, 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nda, memurların mesai saatleri içinde bağlı bulundukları derneklerin faaliyetlerine katılabilmelerine imkân veren bir tatil hükmü yer almamaktadır.

Memur Tarım Kredi Kooperatifine üye olabilir mi?

“Memurlar, Türk Ticaret Kanununa göre (tacir) veya (sanatkar) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar, ticari ve sınai kuruluşlara katılamazlar, ticari vekil veya satış mümessilliği, kollektif şirketlerde ortak veya limited şirketlerde komandit şirket ortağı olamazlar.

Kod 29 memuriyete engel mi?

Yani 29. madde kapsamında işten çıkarılmanız otomatik olarak memur olmanıza engel olmuyor.

Memurlar siyasi parti mitingine katılabilir mi?

Devlet Memurluğu Yasası, memurların siyasi partilere üye olmalarını yasaklamaktadır. Görevliler, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon istasyonlarına bilgi veya beyanda bulunamazlar.

Devlet memuru ek iş yaparsa cezası nedir?

Yan tarafta çalışan bir memur, kuralları ihlal ettiği için disiplin cezasına çarptırılabilir. Bu ceza, memurun çalıştığı kurumun disiplin kurallarına göre belirlenecektir. Ceza genellikle uyarı, kınama, terfinin askıya alınması gibi hafif cezalardan ağır disiplin cezalarına kadar değişebilir.

Memur 5 gün 5 gün izin alabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin (C) fıkrası 1- Devlet memurlarına, babalık, evlenme ve ölüm hariç olmak üzere, zorunlu sebeplerle, mazeretlerine bağlı olarak, 10 gün izin verilebilir. Öğretmenler hariç, ihtiyaç halinde ek 10 gün izin verilebilir.

Devlet memuru nerelere üye olamaz?

Kamu görevlileri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, kolluk kuvvetleri ve özel kanunlarına göre dernek kurmaları yasaklanmış veya yasaklanmış bulunanlar dernek kuramazlar ve derneklere üye olamazlar.

Devlet memurları spor kulüplerine üye olabilir mi?

Kanuna aykırı olmamak üzere özel düzenlemeler de yapılabilir. 6-Kamu görevlileri derneklere üye olabilir mi? Kamu görevlileri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, kolluk kuvvetleri mensupları ve özel kanunlara göre dernek kurmaları yasaklanmış veya kısıtlanmış olan kişiler dernek kuramazlar ve derneklere üye olamazlar.

Memur vakıf yöneticisi olabilir mi?

Bu bağlamda Dernekler Kanunu’nda bir yasaklama bulunmamakla birlikte, kamu görevlilerinin çalıştıkları kuruluşların özel kanunlarında yasaklama bulunmaması halinde dernek kurucusu olabilirler veya kurulu derneklere üye olabilirler ve bu derneklerin yönetim kurullarında görev alabilirler.

Devlet memuru sendika üye olabilir mi?

Memurlar, çalıştıkları işyerinin hizmet sektöründe kurulmuş bir sendikaya üye olabilirler.

Memur yönetim kurulu üyesi olabilir mi?

Yetkililer sınırlı sorumlu ortak olabilirler. Yetkilinin sınırlı sorumlu şirkette ortak olmasında, sınırlı sorumlu şirketin yönetimi ve denetimi ile ilgili herhangi bir görev üstlenmemesi koşuluyla, herhangi bir sakınca yoktur.

Devlet memuru çiftçilik yapabilir mi?

Memurlar tarımla uğraşabilir mi? Bilindiği üzere, 657 sayılı Kanun’un 28. maddesi uyarınca memurların ticari faaliyette bulunmaları yasaktır. Ancak tarımla ilgili herhangi bir yasal kısıtlama bulunmamaktadır.

Sivil toplum kuruluşları devletten para alır mı?

Günümüzde STK’lar kamu ekonomisinde bir aktördür. STK’ların en belirgin özelliği devletten bağımsız olmalarıdır. Ancak hemen hemen tüm ülkelerde STK’ların temel finansman kaynağı devletten aldıkları yardımlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir