Boşanma davası karara çıktıktan sonra ne olur?
Hakim boşanma kararını verdikten sonra gerekçeli boşanma kararı yazılır ve taraflara iletilir. Taraflara iletildikten sonraki iki hafta içinde taraflar, varsa itirazlarını temyiz yoluyla sunarlar. Bu temyiz aşamasını başlatır. Ancak, temyiz başvurusu yapılmazsa boşanma kararı kesindir.
E-devlette boşanma davası karara çıkmış ne demek?
Boşanma davasında verilen karar, davanın kabul edildiğini ve davacının davayı kazandığını, yani boşanmanın gerçekleştiğini gösterir.
Karara çıkmış bir dava ne zaman sonuçlanır?
Davanın kesinleşme ve kapanma süreci, istinaf süreci de dahil olmak üzere, yaklaşık 15 gün içerisinde tamamlanır ve bu süre içerisinde taraflara sonuçlanan dava ve hakim kararı yazılı olarak bildirilir.
Boşanma sonucu ne zaman kesinleşir?
İstinaf yoluna iki haftalık başvuru süresi içinde başvurulmaması, iki haftalık yasal sürenin geçmesinden sonra başvurulması veya taraflarca istinaftan feragat talebinde bulunulması hâlinde, anlaşmalı boşanma davasında mahkemenin verdiği boşanma kararı kesin hüküm teşkil eder.
Boşanma kararı çıktıktan sonra nüfusa ne zaman geçer?
Karar açıklandıktan sonra itiraz için 2 haftalık bir süre vardır. Bu süre, itiraz hakkından feragat etmek için mahkemeye başvuruda bulunularak da kısaltılabilir. Bu süre geçtikten sonra (karara itiraz edilmediği takdirde) karar kesinleşir ve boşanma kararı genellikle 4-5 gün içinde tescil edilir.
Boşanma kararı çıktıktan sonra imza atmasa ne olur?
Şimdi taraflar boşanma kararının ardından imza atmazlarsa, yani gidip gerekçeli kararı tebliğ etmezlerse karar kesinleşmez ve taraflar evli kalmaya devam eder.
Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Boşandıktan sonra e-devlete ne zaman düşer?
Bu bilgiler ortalama olarak boşanma kararı kesinleştikten sonra bir hafta içinde e-devlete iletilmektedir. Boşanma kararının e-devlete iletilmesiyle birlikte boşanan eşlerin nüfus verileri de güncellenmektedir. Boşanmış bir kadın soyadını evlenmeden önceki soyadına geri çevirmektedir.
Boşanmada banka hesapları kaç yıl geriye incelenebilir?
Türkiye’de boşanma davalarında banka hesapları genellikle beş yıl geriye dönük olarak denetlenir. Bu denetim sırasında mahkeme tarafların gelir seviyelerini, harcamalarını ve olası kaçakçılık girişimlerini inceler.
Karara çıkmış boşanma davası iptal edilir mi?
Aslında kararın kesinleşmesi, o karara karşı tüm yasal yolların tüketildiği anlamına gelir. Kesin karara itiraz edilemez. Bu nedenle kesinleşmiş davaya dayanarak karara bağlanan boşanma davasının iptali mümkün değildir.
Karara çıkmış dosya nasıl kapatılır?
Karar verilen işlemin sonuçlanması için istinafın da sonuçlanması gerekir. Bu, dosyanın ilk derece mahkemeleri, Yargıtay veya hukuka aykırılık halinde Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmesiyle tamamlanır. İtiraz edilmezse, dava karardan itibaren ortalama iki ay içinde sonuçlandırılır.
Karara çıkmış dosya tebliğ edilmezse ne olur?
Kararın tebliği, kararın ilgiliye tebliğ edilmek üzere posta yoluyla gönderilmesi anlamına gelir. Gerekçeli karar tebliğ edilmezse karar kesinleşmez.
Boşanma ücreti ne kadar 2024?
TBB Avukatlık Ücret Tarifesi’ne göre 2024-2025 yılı için Aile Mahkemelerinde görülecek davalarda alınabilecek asgari ücret 30.000 TL’dir. Bu tutar üzerinden %10 KDV alınacaktır. Ödenecek avukatlık ücreti 33.
Boşanma davası karara çıkmış ne demek?
Bu durumda, “karar verildi” ifadesi mahkemenin boşanmayı onayladığını ve kararın resmi olarak verildiğini ancak henüz kesinleşmediğini gösterir. Türkiye’deki anlaşmalı boşanmalarda, her iki tarafın da itiraz etme süresi, kararın taraflara iletilmesinden sonra başlar.
Boşanma kesinleşme şerhi kaç günde çıkar?
Karardan sonra, tıpkı anlaşmalı boşanmada olduğu gibi, hakim verdiği kararın ayrıntılarını ortaya koyacak ve gerekçeli kararını açıklayacaktır. Kararın taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içinde itiraz edilmezse, karar kesinleşecek ve sicil dairesine bildirilmesi gerekecektir.
Boşanma kararı kesinleştikten sonra ne yapılır?
Aynı taraflar ve aynı dava sebebi, yani aynı olgular ile yeni bir dava, kesin kararla sonuçlanmış bir uyuşmazlıkta açılamaz. Son not, boşanma kararı kesinleştikten sonra ilk derece mahkemesi olan Aile Mahkemesi tarafından verilir ve karara itiraz etme olanağının artık bulunmadığını belirtir.
Karara çıkmış boşanmadan dönülür mü?
Anlaşmalı boşanma davası, boşanma kararı kesinleşene kadar reddedilebilir. Bu nedenle, kesin boşanma kararından sonra artık anlaşmalı boşanma davasından vazgeçmek veya protokolün şartlarına uymamak mümkün değildir. Anlaşmalı boşanma davası, boşanma kararına itiraz süresi geçtikten sonra kesinleşir.
Karar mahkemesinden sonra ne olur?
Gerekçeli karara karşı kanunda öngörülen süre içinde itiraz edilmezse karar kesinleşir. 2. Gerekçeli karara karşı yargısal itiraz halinde, itiraz ve temyiz incelemesi yapılır. İstinaf ve temyizi inceleyen üst mahkemeler kararı hukuka uygun bulursa karar kesinleşir.
Boşanma davası karardan sonra tebligat ne zaman gelir?
Boşanma davası karara bağlandıktan sonra gerekçeli kararın 30 gün içinde hakim tarafından yazılması ve imzalanması gerekir. Gerekçeli karar davanın taraflarına yani boşanmak isteyen eşlere tebliğ edilir ve ihbar süresi de 30 gündür.