İşgem adı nedir?
Ülkemizde çoğunlukla İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) olarak adlandırılan bu yapılar, farklı yerlerde “iş kuluçka merkezi”, “iş serası”, “KOBİ kreşi”, uluslararası alanda ise “iş kuluçka merkezi” olarak adlandırılmaktadır.
Tekmer nasıl olunur?
İŞGEM Yöneticisi en az lisans derecesine ve İŞGEM’in ilgili alanlarında en az 5 yıllık mesleki deneyime sahip olmalıdır. TEKMER’in fiziksel yapısı başvuru tarihinden itibaren en az 5 yıl süreyle TEKMER’e tahsis edilmeli veya kiralanmalı ve en az 1 yıllık olmalıdır.
İşgem ve tekmer nedir?
İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER); girişimcilere ve ön-kuluçka, kuluçka sonrası süreçteki şirketlere; iş geliştirme, finansal kaynaklara erişim, yönetim, danışmanlık, mentorluk, ofis ve ağlara katılım gibi hizmetler sağlayan yapılardır.
TGB nedir KOSGEB?
Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin (TGB) kuruluş amacı, ülke sanayisine uluslararası alanda rekabet edebilecek ve ihracata yönelik bir yapı kazandırmaktır. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB), çeşitli kesimlerin temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Değerlendirme Komitesi’nin önerisi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla kurulur.
Tekmer projesi nedir?
TACKLE; Bir veya daha fazla ilgili konuda teknoloji/inovasyon odaklı iş fikirleri/projeleri olan girişimcilere veya şirketlere, araştırma-geliştirme ve/veya ürün/süreç/hizmet inovasyonu içeren hizmetler sağlayan yapıdır.
Kaç tane tekmer var?
TEKMER’de toplam 1464 metrekarelik alanda 17 atölye, podcast alanı, mutfak ve kafeterya bulunmaktadır.
İş geliştirme merkezi ne demek?
Bir iş geliştirme merkezi, iş danışmanlığı ve ofis alanı gibi hizmetler sunarak yeni kurulan şirketleri erken aşamalarında destekleyen bir organizasyondur. Sunulan hizmetler iş eğitimlerinden ofis alanlarına ve risk sermayesi finansmanına kadar uzanır.
Ön inkübasyon nedir?
Ön kuluçka, genellikle teknoloji odaklı bir iş fikri veya projesi olan, ancak henüz şirketleşmemiş girişimlerin, bu fikri tek başlarına veya bir ekiple gerçeğe dönüştürme sürecidir.
KOSGEB ne kadar hibe veriyor 2024?
2024 yılı 2. ihalesi için başvurular 1 Ağustos’ta başladı. Başvurular 30 Ağustos’ta sona eriyor. İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL tavanla yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanacak.
KOSGEB hibe kaç TL?
Gerçek kişi olarak kurulan şirketlere 10.000 TL, sermaye şirketi olarak kurulan şirketlere ise 20.000 TL tutarında başlangıç desteği sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması halinde başlangıç desteğine 10.000 TL daha ekleniyor.
KOSGEB 150 bin TL hibe nasıl alınır?
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, www.tr.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsü altında yer alan “Mikro ve Küçük İşletmeler İçin Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek çevrimiçi başvuruda bulunabilirler. Program başvuru formunun nasıl doldurulacağına ilişkin kılavuzu indirmek için TIKLAYINIZ.
MKI ne demek?
KOSGEB, Mikro ve Küçük İşletmeler Hızlı Destek Programı (MKİ) kapsamında, Covid-19 nedeniyle işletmeleri etkilenen, finansmana erişimi kısıtlanan ve gelir düşüşlerinden hızlı etkilenen mikro ve küçük işletmelere, istihdamlarını sürdürmeleri ve ilave istihdam yaratmaları şartıyla, iki yılı ödemesiz dönem olmak üzere dört yıl ödemesiz dönem sağlıyor.
KOSGEB kuruluş desteği nasıl alınır?
KOSGEB internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yapılarak, sistemde İş Geliştirme Destek Proje Başvurusu oluşturularak (Proje Başvuru Formu doldurulup, Proje Bilgi Dokümanı ve diğer ekleri yüklenerek) “Başvuruyu Onayla” butonuna tıklanarak resmi başvuru yapılır.
KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi kimlere verilir 2024?
Bu destekten, üç yıl ödemesiz dönemle ve tamamı faizsiz olarak, mikro işletmeler, 30 bin liraya kadar küçük işletmeler ve 75 bin liraya kadar büyük işletmeler yararlanabiliyor.
KOSGEB karton bardak desteği ne kadar 2024?
KOSGEB İleri Girişimcilik Destek Programı ile kağıt veya kartondan tepsi, tabak, kase, bardak vb. üreten yeni girişimcilere 160.000 TL’ye kadar hibe desteği alabilirsiniz. 10 puan indirimli faiz oranıyla kredi dahil toplamda 235.000 TL’ye kadar destek alabilirsiniz.