Hangi far muayeneden geçmez?
Araç güvenliğine uygun LED’ler kullanılmazsa LED farlar testten geçemez ve araçlar piyasaya sunulamaz.
Stop folyo kaplama muayeneden geçer mi?
Hayır, stop film kaplamaları da muayeneye tabi değildir.
Mercek farlar muayeneden geçer mi?
Lens farlar ışığı daha iyi odaklayan ve daha net bir görüş alanı sağlayan farlardır. Bu farlar uygun ışık rengine sahip oldukları takdirde testi geçerler.
Far filmi yasak mı?
Ülkemizde bu konu ile ilgili yasal düzenlemelere göre, ışık geçirgenliği yüzde 70’in üzerinde olan, yani ışığın yüzde 70’inden fazlasını geçiren cam filmlerinin yasal olarak kullanımı mümkün olabilmektedir.
Far folyosu muayeneden geçer mi?
Far filmi testi geçer mi? Hayır, far filmleri de testi geçmez.
Muayenede far ağır kusur mu?
Aydınlatma aksamlarının muayene testleri sonucunda; far camlarında veya reflektörlerinde matlık, cam içerisinde yoğuşma ve nemlenme gibi ciddi kusurlar tespit edilmiştir.
Folyo kaplama ruhsata işlenir mi?
Hayır, kaplamaların en büyük avantajı lisans gerektirmemesidir. Lisansla yapılacak işlemler araçta önemli değişiklikler veya modifikasyonlardır. Aracın dışına uygulanan kaplamalar boya olarak değerlendirilmediğinden, lisans için basit bir yüzey işlemi olarak değerlendirilmezler.
Aynı renk folyo kaplama muayeneden geçer mi?
Tavana farklı bir renk veya kaplama uygulansa bile mutlaka izin alınması gerekiyor… Renk veya film fark etmez… Ancak aynı renkte film veya boya uygulanmışsa sorun olmaz.
Buğulu far muayeneden geçer mi?
Test yönetmeliklerine göre, buğulanmış farlar testte başarısız olma sebebidir. Buharlaşmayla oluşan buğu, farların ışık iletimini olumsuz etkileyebilir ve görüşü bozabilir. Su emen farlar testten geçer mi? Farlara su girse bile bu, muayenede başarısız olma sebebidir.
Buz mavisi xenon far yasak mı?
Mavi xenon farlar yasak mı? Mavi xenon farların kullanımı da yasaktır. Yasal düzenlemelere göre farların belirli bir renge ve yoğunluğa sahip olması gerekir. Mavi xenon farlar karşıdan gelen sürücülerin görüşünü bozabilir ve böylece yol güvenliğini tehlikeye atabilir.
Angel far cezası var mı?
Standart dışı xenon far taktıran araçlara, “Yol kullanıcılarına tehlike oluşturan aydınlatma ekipmanı kullanmak” suçundan 62 lira para cezası verilecek. Bu farların orijinal araçlarda bulunması halinde ise ceza uygulanmayacak.
Turuncu gündüz farı muayeneden geçer mi?
Gündüz turuncu. Sorun yok, testi geçti.
Ön cama 0.5 cam filmi yasak mı?
Sol ve sağ sürücü tarafındaki ön cam veya ön camlara renkli cam filmi uygulanması yasaktır. Ancak bu camlara herhangi bir renk içermeyen şeffaf bir cam filmi uygulanabilir. Güvenlik çıkış camlarına film uygulanması yasaktır.
Araçlarda kaç numara film serbest?
Bazı araçlarda aracınızın camlarına renkli film uygulanmasına izin verilirken bazılarında ise yasaktır. Ülkemizde ışık geçirgenliği yüzde 70’in üzerinde olan, yani ışığın yüzde 70’inden fazlasının geçmesine izin veren cam filmlerinin kullanımı yasaldır.
Arka stop kaplama yasak mı?
Stop Blackout filmi yasak mı? Evet, Türkiye’de fren lambalarına cam filmi uygulanması yasaktır. Trafik ışıklarının görünürlüğünü azaltan her türlü uygulama, filmin opaklığı veya rengi ne olursa olsun yasadışıdır.
H7 led far muayeneden geçer mi?
Fabrikada takılan LED farlar genellikle araç muayenesinden geçer. Ancak, daha sonra yapılan değişiklikler veya onarımlar muayeneden geçemeyebilir.
Sarı far muayeneden geçer mi?
Limon sarısı halojen farlar ve sarı far ampulleri Türkiye’de yasak olduğundan sarı far kullanımı yasaktır. Sarı farlar testi geçemez ve kullanımı ceza gerektirir.
Far hatası muayeneden geçer mi?
Far ayarlarının yönü veya yüksekliği yanlış olduğunda, bu “küçük bir kusur” olarak kabul edilir. Bana göre, uzun ve kısa huzme yönünün yanlış ayarlanması büyük bir kusur olarak kabul edilmelidir.
Gündüz farı ağır kusur mu?
Gündüz farlarının arızalanması “ağır kusur” olarak değerlendirilir ve muayeneden geçememeye neden olur.